Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ



ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Πίνακας Περιεχομένων
Η ΣΠΙΘΑ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ
·        ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,
·        ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
·        ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1.     Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
     1.1  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
      1.2  Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΜΑΣ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

2.  Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
2.1 ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
2.2.      ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3.  Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

4.  Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
4.1  ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
4.2. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θεέ του ουρανού και του παντός,
 αυτείν' οι γραμματισμένοι,
 αυτείν' οι πολιτισμένοι
 έκαμαν και κάνουν αυτά τα λάθη...
 Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΣΠΙΘΑ
Η κρίση που μαστίζει την πατρίδα και βιώνει καθημερινά ο λαός μας δεν έχει προηγούμενο. Και  οι εξελίξεις αναμένονται ακόμα πιο επώδυνες και καταστροφικές αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική.
Η κυβέρνηση του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, παρά την έκρηξη που σημειώνεται στον εργασιακό χώρο, παρά την διάλυση της κοινωνίας, την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους διεθνείς κερδοσκόπους επιμένει στην επιβολή με κάθε τρόπο της  πολιτικής της Τρόικας (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης).  Πολλοί επίσημοι μας καθησυχάζουν. Ωστόσο, κανένας σοβαρά δεν υποστηρίζει την επιτυχή  κατάληξη αυτής της πολιτικής η οποία μας οδηγεί στον τέλειο εθνικό εξευτελισμό και συγχρόνως  στη διακωμώδηση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Ο τόπος χρειάζεται ριζική αλλαγή αντίληψης και πολιτικής.

Την 1η Δεκεμβρίου 2010 ένας μεγάλος δημιουργός και πατριώτης, που μπορεί και βλέπει τα σημάδια του καιρού, μας έδωσε τον πολιτικό χάρτη της νέας πορείας που πρέπει να ακολουθήσουμε για την σωτηρία μας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη,  ο Μίκης Θεοδωράκης με τη Διακήρυξη που εκφώνησε άναψε τη «ΣΠΙΘΑ» του ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΥ ΠΥΡΟΣ για  τη  ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.   «Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».

Εξειδίκευσε την εκτεταμένη Διακήρυξή του με τις μετέπειτα ομιλίες του σε όλη τη Ελλάδα, και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών για την λεπτομερή κατά τομέα επεξεργασία της.

Ανταποκρινόμενοι στην προτροπή του  καταγράφουμε στο παρόν κείμενο τη συμβολή μας ως Σπιθιστών για το σχεδιασμό της εθνικής και κοινωνικής πορείας μας. Μιας πορείας όπου απαιτείται  να μιλήσει ο δοκιμαζόμενος λαός και να φέρουμε κοντά μας ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός από το στίβο της επιστήμης, της πολιτικής και της στρατηγικής για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Μιας πορείας που απαιτεί την κοινωνική συσπείρωση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών που αντιτίθενται στην Τρόικα σε ένα παλλαϊκό εθνικό μέτωπο για την ανοικοδόμηση της χώρας, την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, την ανάκτηση  της εμπιστοσύνης στις δημιουργικές μας δυνάμεις και την επαναφορά στον τόπο μας της Πολιτικής.

  
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΑΡΧΕΣ:
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ



ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η πολύπλευρη κρίση που ζούμε δεν συνιστά  φυσικό φαινόμενο που προέκυψε ως  κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέπεια πολιτικών αποφάσεων και αντιλήψεων,  πρόβλημα πολιτικό που  εκπηγάζει από την  επεκτατική πολιτική της Νέας Τάξης που προωθεί η Υπερδύναμη με βραχίονες την οικονομία της αγοράς αφενός και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ αφετέρου. 

Η δίψα της Νέας Τάξης για παγκόσμια κυριαρχία (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) δεν ικανοποιείται  πλέον με το να εκμεταλλεύεται απλά τους  εργαζόμενους, αλλά με το να επιδιώκει να υποτάξει και να μετατρέψει τα έθνη-κράτη σε προτεκτοράτα ώστε να εκμεταλλευτεί συνολικά τη γεωστρατηγική τους θέση και τους πλουτοπαραγωγικούς και ενεργειακούς τους πόρους.

Ως ιδεολογικό όπλο για την υποταγή αυτή  η Νέα Τάξη χρησιμοποιεί προσχηματικά και προπαγανδιστικά κάθε μετα-υλική αξία (όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα), γεγονός που κάνει δύσκολη τη διάκριση και αναγνώριση των προθέσεών της. Χρησιμοποιεί έτσι τη λέξη παγκοσμιοποίηση, έχοντας ως σκοπό να εκμεταλλευτεί συνειρμικά το διεθνισμό και να εξουδετερώσει ηθικά την έννοια του έθνους.

Διεισδύοντας και υποτάσσοντας το χώρο της διανόησης, της Πολιτικής και της ενημέρωσης,  η παγκοσμιοποίηση προωθεί  την αποδόμηση των αξιών εκείνων στη βάση των οποίων οργανώνεται η αντίσταση ενός λαού ενάντια στα σχέδιά της. Πρώτοι στόχοι στην επίθεση αυτή είναι η λέξη πατρίδα, η ιστορία, η γλώσσα και ο πολιτισμός ενός λαού.

Δεν είναι τυχαίο που οι αξίες αυτές στη χώρα μας βάλλονται συστηματικά επι δεκαετίες και έχουν καταβυθιστεί μέσα στον ψευτοεπιστημονισμό και τη θολοκουλτούρα. Έχουν παραμορφωθεί συστηματικά από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και  ερμηνεύονται στις συζητήσεις στα μεγάλα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στον ημερήσιο τύπο, έτσι που να γίνεται επιτρεπτό να μεταστοιχειωθούν  σε άψυχες έννοιες μέσα στα σχολικά βιβλία.

Ιδεολογική αφετηρία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών είναι η θέση, ότι η κυρίαρχη σήμερα αντίθεση συνίσταται στην επίθεση που εξαπολύει η Νέα Τάξη (παγκοσμιοποίηση) μπροστά  στην   αντίσταση των  Εθνών-Κρατών για ανεξαρτησία. Όπως αναφέρει  ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στην Αργυρούπολη (7.2.2011):  «Το Έθνος-Κράτος αποτελεί σήμερα το τελευταίο ανάχωμα της άμυνας των ελεύθερων λαών. Το έσχατο φρούριο που εμποδίζει τον τελικό στόχο της πολιτικής του σοκ και του δέους, στρατιωτικού και οικονομικού, να μεταβάλει τους πολίτες σε απλά νούμερα ανίκανα να αντισταθούν στις ανάγκες και τους κανόνες της Νέας Τάξης. Με τον τρόπο αυτό η βασική διεθνής αντίθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του Κακού και του Καλού περνά κάθετα μέσα σε κάθε  Έθνος-κράτος και γίνεται η κυρίαρχη αντίθεση που χωρίζει τους «Κακούς» της κάθε χώρας, δηλαδή το σύνολο των δυνάμεων της εξάρτησης από την Υπερδύναμη και τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, από τους «Καλούς», δηλαδή τους ανεξάρτητους πολίτες της κάθε χώρας που δεν δέχονται και αντιστέκονται στον νέο ολοκληρωτισμό που απειλεί το σύνολο της ανθρωπότητας. Κάθε άλλου είδους αντίθεση που χώριζε έως τώρα τις κοινωνίες των Εθνών-Κρατών που βρίσκονται στο στόχαστρο, εξακολουθεί μεν να υπάρχει, αποκτά όμως δευτερεύουσα σημασία μπροστά σ’ αυτή τη βασική αντίθεση που η έκβασή της θα σημάνει είτε την πλήρη εξουθένωση είτε ένα νέο ξεκίνημα του κάθε λαού». 

Η θέση αυτή αφυπνίζει  στην ψυχή κάθε  Έλληνα και κάθε Ελληνίδας τη λέξη Πατρίδα. Αφυπνίζει την ιστορική μας συνείδηση και αποτίει φόρο τιμής προς όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, έπεσαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας και την τιμή του ανθρώπου. Αφυπνίζει την ιστορική μνήμη και φέρνει πίσω  από την εξορία την έννοια του πατριωτισμού.  Όχι του  πατριωτισμού της ντροπής και της υποτέλειας που θέλει να μας εμφυσήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά του πατριωτισμού της αντίστασης και του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και ανθρώπινη  αξιοπρέπεια. Του παλαικού πανελλαδικού αγώνα για την αναγέννηση του πολιτισμού μας και το σεβασμό των πολιτισμών απέναντι στο χωνευτήρι της Νέας Τάξης- για μια ελεύθερη ανθρωπότητα.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  υπερασπίζεται την ελευθερία και το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής κάθε έθνους στην ιστορία. Για το λόγο αυτό απορρίπτει  την πολιτική της εξάρτησης  και της κηδεμονίας από τους ξένους που μας μεταβάλει σε προτεκτοράτο. Ο αγώνας μας ως έθνους συνεχίζει να είναι απελευθερωτικός, αγώνας για την εθνική μας ανεξαρτησία.  Για το λόγο αυτό απορρίπτουμε το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν»,  χωρίς να διαταράσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη.  Αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια και τους Τροικανούς και να επαναδιαπραγματευτούμε από μηδενική βάση, όλες τις Συμβάσεις Δανεισμού που ξεπουλάνε την πατρίδα μας και εξαθλιώνουν το λαό μας.  Για τον ίδιο λόγο επιδιώκουμε την επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ που υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία  και  ένα νέο αμυντικό δόγμα έξω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με Ρωσία, Κίνα και άλλους λαούς  που μπορούν να ανταποκριθούν στον αγώνα μας για εθνική ανεξαρτησία και οικονομική αυτοτέλεια της χώρας.  Επειδή η Δύση δεν είναι πια επιλογή αλλά καταναγκασμός, ακούμε και υπερασπιζόμαστε τη φωνή του λαού μας: «Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  (ΚΑΠ)  διαπνέεται από το πρόταγμα ότι η πορεία ενός έθνους, και η πορεία της ανθρωπότητας ευρύτερα,  πρέπει να είναι ευθύνη όλων των ανθρώπων και όχι  της ελίτ των κεφαλαιοκρατών,  των ανεξέλεγκτων ηγεσιών, και των ποικιλώνυμων εκτελεστικών τους οργάνων. Για το λόγο αυτό αγωνίζεται για ν’ ανακτήσει ο λαός μας τη Δημοκρατία που του κληρονόμησαν οι  αρχαίοι  πρόγονοί του. Αγωνίζεται για μια Πολιτεία που θα θεμελιώνεται στην άμεση Δημοκρατία, στη συνέλευση των πολιτών (Δήμο), στη Λαϊκή Κυριαρχία.  Για μια Πολιτεία «αυτόνομη» (όπου οι πολίτες φτιάχνουν τους νόμους της), «αυτόδικη» (όπου οι πολίτες δικάζουν τις παραβάσεις των συμπολιτών τους) , και «αυτοτελή» (όπου οι πολίτες κυβερνούν οι ίδιοι τον εαυτό τους). Για μια πόλη Ελεύθερη, όπου κυριαρχεί η «ισονομία» και η δημόσια διαβούλευση (ο υπεύθυνος διάλογος):

 «…Ακόμα είναι δυνατό οι ίδιοι να καταγινόμαστε και με τα οικογενειακά μας προβλήματα και με τα πολιτικά και, μολονότι ο καθένας μας έχει στραφεί προς διαφορετική εργασία, μπορούμε να έχουμε ικανοποιητική γνώση των πολιτικών πραγμάτων. Διότι μόνο εμείς θεωρούμε αυτόν που δεν ανακατεύεται σ’ αυτά άχρηστο άνθρωπο κι όχι φιλήσυχο και εμείς οι ίδιοι ή εκφράζουμε γνώμη για ό,τι προτείνουν άλλοι ή σκεπτόμαστε και υποβάλλουμε στην κρίση των άλλων προτάσεις, επειδή πιστεύουμε ότι οι λόγοι δεν βλάπτουν στα έργα , άλλ’ ό,τι βλάπτει να μη φωτιστούμε με λόγια πριν φτάσουμε στην πράξη»
(Επιτάφιος του Περικλέους,[40],  Μετφ. Ι. Κακριδής).



ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  (ΚΑΠ)  με τις τρεις αυτές ιδεολογικές αφετηρίες - Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση-  βάζει την Οικονομία κάτω από την εξουσία της Πολιτικής και την Πολιτική κάτω από τον έλεγχο του Πολίτη.  Κάνει ξανά τον Ελληνα και την Ελληνίδα υπεύθυνους της μοίρας τους.

Οι τρεις αυτές ιδεολογικές αφετηρίες συγκροτούν  τον πυρήνα για την αγωνιστική  Ενότητα του λαού και τη δημιουργία ενός παλαϊκού εθνικού Μετώπου ενάντια στους Τροικανούς και την ξένη εξάρτηση. «Ο αγώνας μας είναι δημοκρατικός, απελευθερωτικός, πατριωτικός και ριζοσπαστικός, είναι επαναστατικός, βασισμένος μόνο στη δύναμη του ενωμένου Λαού, δηλαδή ειρηνικός».
Αυτό που «μας ενώνει», επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι:  «Η κοινή μας θέση απέναντι στην ξένη εξάρτηση και τα όργανά της. Κι αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μελών της κάθε Σπίθας μαζί με την χωρίς όρους αγάπη μας για την Πατρίδα. Είμαστε  Ριζοσπάστες  Πατριώτες  Προοδευτικοί. Και στόχος μας είναι η ανεξαρτησία της Ελλάδας και η ευτυχία του Ελληνικού Λαού. Όλα τα άλλα, Αριστερά, Δεξιά, Κεντρώοι, έρχονται μετά. Και ας τα κρατήσει καθένας μέσα του. Όχι μέσα στις Σπίθες. Σε μια ιδεολογία μόνο είμαστε κάθετα αντίθετοι, στη Φασιστική, τη Χουντική και τη Νεοχουντική, απ' όπου κι αν προέρχονται. Όπως είμαστε καθαρά αντίθετοι με όσους δεν πιστεύουν στην Πατρίδα, στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Έθνος στη διαχρονική του διάσταση».
 
«Είμαστε Έλληνες πατριώτες. Πιστεύουμε στην Ελευθερία και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη. Και οραματιζόμαστε μια κοινωνία με ουσιαστικά ίσα δικαιώματα. Μια Κοινωνία Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, υψηλού μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αποτελούμενη από συνειδητούς και ολοκληρωμένους πολίτες, ώριμους και υπεύθυνους να διαχειριστούν βασικά οι ίδιοι τη μοίρα της χώρας τους».

Πάνω στη βάση αυτή, ο Μίκης Θεοδωράκης μας καλεί από τα Χανιά: «Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος. Όμως με μια προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει». Η Παράταξη αυτή,  η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,  θα σχηματισθεί βρίσκοντας «εκείνα  που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας».
Καλούμαστε, τονίζει, να δημιουργήσουμε  «Μια ενιαία παράταξη με δικό  της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος,  οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία».
 «Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου, μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού και με πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».


Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ
Το πρόγραμμα Αρχών που διατύπωσε ο Μίκης Θεοδωράκης για να καθορίζει την πορεία του Κινήματος, αποτελεί το πλαίσιο της Πολιτικής Πρότασής μας προς τον Ελληνικό λαό.
Αγωνιζόμαστε για:
·        Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.

·        Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.

·        Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.

·        Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.

·        Να συνάψουμε Δάνεια και Επικερδείς Συμφωνίες με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους.

·        Να διεκδικήσουμε το status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και με την επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν οριστικά από τα βάρη των εξοπλισμών.

·        Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της Χώρας.

·        Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ.

·        Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς που να εξασφαλίζουν το Πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας. 

Και τέλος

·      Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης-Κοινωνικής Ανόρθωσης-Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού-κοινωνικού-μορφωτικού και πολιτικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στον διεθνή χώρο. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα, οι Έλληνες, χρειαζόμαστε  όσο ποτέ άλλοτε την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, για να  οδηγηθούμε στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,  που θα επιτρέψει την πραγματική  ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η οποία εγγυάται το «ευ ζην» ολόκληρης της κοινωνίας.

Αντίθετα με αυτή την Εθνική ανάγκη,  η  κυβερνώσα ξενόδουλη Ολιγαρχία,  μάς οδηγεί  ολοταχώς  (και το ομολογεί, απερίφραστα, δημοσίως!) προς την απόλυτη εξάρτηση από μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, μέσα από  «Μνημόνια» και «Δανειακές Συμβάσεις» ντροπής, που υποθηκεύουν, καταληστεύουν και διαλύουν Ελλάδα.

Η πορεία  για την απελευθέρωσή μας αρχικά από την αιχμαλωσία και αμέσως μετά για την αναγέννηση της Δημοκρατίας στην κοινωνία μας, περνά μέσα από τη λύση που προτείνεται στα συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στην Ελληνική κοινωνία και αφορούν:
·        Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
·        Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
·        Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
·        Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



1.Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αφορά τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει ν’ αναλάβουμε για ν’ ανοικοδομήσουμε μέσα από τα ερείπια την οικονομία  της χώρας. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που οφείλεται (από τη γέννησή της μέχρι τη σημερινή τραγική κατάληξή της) στην ανευθυνότητα και ασυδοσία του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, συντίθεται από τα εξής επί μέρους προβλήματα:

·      Αβάσταχτο Δημόσιο Χρέος
·      Τεράστιο Δημοσιονομικό Έλλειμμα
·      Ανυπαρξία Ρευστότητας
·      Αποβιομηχάνιση και παραγωγικός μαρασμός
·      Απουσία πλάνου Ανάπτυξης
·      Απουσία ενδογενούς τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης

1.1 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Ο δρόμος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή ξεκινάει από το πρόταγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης  και της «δίκαιης ανισότητας» που λέει ότι «Δεν μπορεί σε μία Δημοκρατία να υπάρχουν πλούσιοι, όταν υπάρχουν φτωχοί». Με βάση το δόγμα αυτό  Δημιουργούμε, για κάθε πολίτη και κάθε οικογένεια , την «κόκκινη γραμμή» της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, λαμβάνοντας αναπτυξιακά οικονομικά μέτρα που αποτρέπουν  την ύπαρξη ατομικής/οικογενειακής  φτώχειας και  ένδειας.
Κινητήρια δύναμη στο δρόμο αυτό είναι η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας, της γνώσης και του επιχειρηματικού δαιμονίου των Ελλήνων μέσα σε ένα Νέο περιβάλλον από πλευράς επενδύσεων, δημόσιας διοίκησης,  σταθερότητας και σαφήνειας των θεσμικών κανόνων, είσπραξης φορολογικών εσόδων και συνθηκών εργασίας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, παίρνουμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας την ευθύνη της οικονομίας μας και της διαχείρισης του δημοσίου χρέους.  Δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε άλλο την παρουσία της Τρόικας στον τόπο μας.  Μας προσβάλλει.  Με την πολιτική μας επιδιώκουμε να απαλλαγούμε από το Δημόσιο Χρέος, να  φτάσουμε γρήγορα σε  ισολογισμούς με πρωτογενή πλεονάσματα (δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ η δαπάνη για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων) και από κει και πέρα να καταφέρουμε « να ζούμε χωρίς δάνεια στηριγμένοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις».  Σκοπός μας,  «να απαλλαγούμε οριστικά και τελειωτικά από το Δημόσιο Χρέος. Διαφορετικά θα είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε εσαεί για να πληρώνουμε τους τόκους και έτσι ανάμεσα στα δάνεια και στους τόκους ο Λαός μας θα περνά μια ζωή σερνάμενος σαν ερπετό μάλλον παρά σαν άνθρωπος». Για να υπηρετήσουμε τον μεγάλο αυτό σκοπό
  • Δημιουργούμε δημόσιο εθνικό τραπεζικό πυλώνα, που θα σπάσει το τραπεζικό καρτέλ προς όφελος του λαού συμβάλλοντας στην εξόφληση του χρέους.
  • Διεκδικούμε  τη  διαγραφή μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ από δάνεια τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος της χώρας, αλλά καταληστεύτηκαν από το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.
  • Αξιοποιούμε μέρος της Κρατικής Περιουσίας με εξαίρεση τις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ, όπως της ενέργειας, υδάτινων πόρων και των τηλεπικοινωνιών.
  • Αξιοποιούμε  μέρος της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας
  • Υποχρεώνουμε τους έχοντες και κατέχοντες, τα εισοδήματα άνω των 150000 ευρώ,  να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια με εδικούς τρόπους και κλιμακούμενους φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια
  • Διεκδικούμε με κάθε δυνατό τρόπο τις λεγόμενες «πολεμικές αποζημιώσεις» από την Γερμανία, τις οποίες οφείλει στην Ελλάδα για τις χιλιάδες δολοφονίες αθώων θυμάτων, τις ανυπολόγιστες καταστροφές και την κλοπή του πλούτου της χώρας.     
  • Αναμορφώνουμε  το σύστημα είσπραξης των φόρων και του ΦΠΑ και πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, εφαρμόζοντας σύστημα  αυτοματοποίησης της φορολόγησης
·       Ελέγχουμε  συστηματικά τις δημόσιες δαπάνες ανά κατηγορία και οργανισμό.
  • Εξασφαλίζουμε συνταγματικά  σταθερούς, σαφείς και διαφανείς κανόνες για επενδύσεις κεφαλαίου.
  • Εκπονούμε το δικό μας εκσυγχρονιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης για άμεση εφαρμογή «προσαρμοσμένου στις παραγωγικές μας πηγές και δυνάμεις με στόχο να καταστήσει τον λαό αυτάρκη».
  • Αξιοποιούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,  τις χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες για τη χορήγηση ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ύψους  κοντά στο 50% της  αξίας του Δημοσίου Χρέους, το οποίο  θα επενδυθεί ως άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο αποκλειστικά και μόνο στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
  • Συνδυάζουμε την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μας με την καταβολή από μέρους της Γερμανίας  των οφειλομένων σε μας πολεμικών αποζημιώσεων
  • Διαπραγματευόμαστε με τη Μόσχα και το Πεκίνο για
·     τη σύναψη δανείου με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και με εξόφληση μετά από 20 τουλάχιστον έτη
·     την αποπληρωμή σε είδος και με τη δημιουργία κοινοπραξιών που να συμβάλουν στην εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, στην προώθηση της οικονομικής μας ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
·     Ειδικά με τη Μόσχα, επαναδραστηριοποιούμε τη  συμφωνία μας για τον αγωγό πετρελαίου, ώστε να υλοποιηθεί κάποτε το έργο αυτό.
  • Οργανώνουμε και εξυγιαίνουμε τη Δημόσια Διοίκηση  και προχωράμε στον ορθολογικό σχεδιασμό της λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα, στενού και ευρύτερου, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα που εξασφαλίζουν την  οικονομική και αποτελεσματική τους λειτουργία.
  • Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού επιδιώκουμε την « απορρόφηση και προσαρμογή του επί πλέον των πραγματικών μας αναγκών προσωπικού του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, ώστε να απαλλαγεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός από το ασήκωτο βάρος ενός τερατώδους παρασιτικού μηχανισμού, που απορροφά το μεγαλύτερο μερίδιο του Προϋπολογισμού και καθηλώνει την χώρα στην υπανάπτυξη».
·              Οικοδομούμε το μοντέλο  της Αξιοκρατικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα αντικαταστήσει το σημερινό μοντέλο της ημετεροκρατίας, της κομματοκρατίας και της πολιτικής συναλλαγής.
·              Προτείνουμε και ανοίγουμε τον «3ο δρόμο της οικονομίας», τις ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, με τις οποίες  επιτυγχάνεται, τόσο η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου στην πηγή του, όσο και η παραγωγή πλούτου προς εξόφληση των χρεών μας.

1.2 Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Ο δρόμος της οικονομικής μας ανασυγκρότησης συνδέεται με μια αναπτυξιακή στρατηγική που  έχει ως πυλώνες της
· Την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την  αποκεντρωμένη και πολυκεντρική Ελλάδα
· Την αξιοποίηση του ορυκτού και θαλάσσιου πλούτου της χώρας, ξεκινώντας με τη χάραξη της ΑΟΖ.
· Τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό
· Την εκμετάλλευση των  ήπιων μορφών ενέργειας (ήλιο, άνεμο, βιομάζα, γεωθερμία)
· Την ανάπτυξη των δικτύων  μεταφοράς και  οπτικών ινών σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες και η δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων, και τέλος
·                        Την ενδογενή τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη, που συνιστά τη βάση για την  ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ και ΝΕΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ στην παγκόσμια αγορά με τη δημιουργική εκμετάλλευση της σχέσης ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (Παράρτημα)


2. Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


2.1 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κύριες αιτίες του πολιτικού μας προβλήματος είναι:

·        Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ των μεγάλων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας μας από τα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, και

·        Η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΣΕ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Είναι σε όλους εμάς φανερό το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που υπάρχει στον τόπο. Έλλειμμα που το εξέθρεψαν η διαπλοκή μεταξύ πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, η άνθιση της Οικογενειοκρατίας,  η «Μιντιοκρατία»  (η κυριαρχία  των ΜΜΕ επί της πολιτικής), η πολιτική συναλλαγή και η   καταστροφική κυριάρχηση  στην ελληνική κοινωνία της  Κομματοκρατίας, δηλαδή της  νοοτροπίας και πρακτικής που πάντοτε προτάσσει το κομματικό και ατομικό συμφέρον έναντι του κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα όμως προς το δημοκρατικό έλλειμμα η λειτουργία της πολιτικής μας ζωής κατατρύχεται από τον παράγοντα της ξένης εξάρτησης. Αν αυτό δεν γινόταν φανερό στους πολλούς τόσα χρόνια, ο κ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του (μαζί με τους πρόθυμους φίλους τους) το επέτρεψαν να γίνει. Υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας,  με το Μνημόνιο, το Μακροπρόθεσμο και τις Συμβάσεις Δανεισμού έφθασαν στη συνταγματική εκτροπή- έγιναν πραξικοπηματίες[i]. Καταπάτησαν το Ελληνικό Σύνταγμα και τους κανόνες του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Καταστρατήγησαν τις ασυλίες εθνικής κυριαρχίας και εθνικής κληρονομίας και έβαλαν  υποθήκη ολόκληρη τη χώρα – έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα και ουρανό- στους ξένους τοκογλύφους. Αρκεί να διαβάσει κανείς του όρους της Σύμβασης Δανεισμού για να αρθεί κάθε αμφιβολία. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του πρόδωσαν την πατρίδα και το λαό μας. Οι καθηγητές μας του συνταγματικού και διεθνούς δικαίου, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κασιμάτη, όπως και σύσσωμος ο δικηγορικός σύλλογος της χώρας καταγγέλλουν, πως «η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι πραξικόπημα»[ii].

Αλλά ζούμε υπό συνταγματική εκτροπή υπό διπλή έννοια, καθώς το ποσοστό που έχει πλέον η Κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα δεν ξεπερνά το 20%. Υπάρχει έτσι ουσιαστικό πρόβλημα νομιμοποίησης της εξουσίας, για το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει: «Το γεγονός αυτό κατά τη γνώμη ενός απλού πολίτη όπως εγώ αποτελεί εκτροπή από την δημοκρατική νομιμότητα κατά την οποία η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Γιατί σήμερα η μεν μειοψηφία κυβερνά η δε πλειοψηφία είναι καταδικασμένη να υφίσταται παθητικά τις αποφάσεις της».

Το διφυές αυτό πρόβλημα της εξάρτησης και του δημοκρατικού ελλείμματος είναι η πηγή κάθε κακού που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία:  από τον αφανισμό της αξιοκρατίας, την έλλειψη εμπιστοσύνης στη σχέση κράτους-πολίτη, τη διαπλοκή,  τη γενίκευση της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή, την ατιμωρησία, τον συντεχνιακό εκβιασμό, την συσσώρευση των χρεών και τελικά την πτώχευση του κράτους και τη λεηλασία του λαού μας.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών καταγγέλει για το πρόβλημα αυτό  σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, το οποίο και θεωρεί ως τον αποκλειστικό υπαίτιο  του δημόσιου χρέους και της τραγικής δοκιμασίας που υφιστάμεθα σήμερα ως λαός.

Για τη αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης και της έκλειψης της Δημοκρατίας:
·          Ζητούμε από τον ελληνικό λαό να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε :
1ον)  Να  επαναφέρουμε στο προσκήνιο  της δημόσιας ζωής την Πολιτική, τη Δημοκρατία την οποία άφησαν ως πρότυπο στην άνθρωπότητα οι αρχαίοι προγονοί μας, και
2ον) Να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε ένα πατριωτικό παλλαϊκό μέτωπο που θα επιβάλλει την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης» και θα προτείνει και θα υπερψηφίσει Νέο Σύνταγμα, που θα αποτρέπει την εμφάνιση των ίδιων αποσυνθετικών φαινομένων στο μέλλον.

·            Επιδιώκουμε τον αφοπλισμό της «Μιντιοκρατίας» (των ΜΜΕ) από τη δυνατότητα των εξουσιαστικών επιρροών που ασκεί πάνω στο πολιτικό σύστημα, με συνέπεια να  υπονομεύει  τη Δημοκρατία,  προαποφασίζοντας  του «εκπροσώπους μας» πριν από μας για μας. 
·        Κατοχυρώνουμε συνταγματικά την αντικειμενική πληροφόρηση και την αυτονομία των φορέων της
·        Αποκαθιστούμε την (καταργημένη σήμερα) φυσική ταύτιση της Δημοκρατίας με την έννοια της Αξιοκρατίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η οικογενειοκρατία και η ημετεροκρατία ξηλώνονται ως άτοπα φαινόμενα και εξαμβλώματα της Δημοκρατίας.
·        Συντάσσουμε για να φέρουμε προς συζήτηση στο λαό τα άρθρα του Νέου Συντάγματος, το οποίο θα κάνει τους Έλληνες υπεύθυνους της μοίρας τους, εξασφαλίζοντας γι αυτούς «το Πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής  και άμεσης Δημοκρατίας».

2.2. Το  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Έκφραση του προβλήματος της εξάρτησης και του ελλείμματος Δημοκρατίας αποτελεί μεταξύ άλλων το  πρόβλημα της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής. Το πρόβλημα αυτό συνάπτεται με τον ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ μας στην άσκηση της εξωτερικής Πολιτικής,  και  έχει οδηγήσει στην ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
Συντίθεται από τα εξής επί μέρους προβλήματα
·      Τη χρεοκοπία της εξωτερικής μας πολιτικής που επέδειξαν οι κυβερνώντας κατά τα τελευταία 25 χρόνια.
·      Τη χρεοκοπία της πολιτικής μας σε σχέση με το  ΝΑΤΟ στα πλαίσια της  «νέας δομής» του οποίου η Ελλάδα παύει να  έχει τη θαλάσσια και εναέρια επιχειρησιακή ευθύνη στο Αιγαίο, πράγμα που σημαίνει στρατιωτική διαίρεση του Αιγαίου και άνοιγμα του δρόμου για την πολιτική του διχοτόμηση.
·      Τη σκανδαλώδη  κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) στις θάλασσές μας- θέμα που συνάπτεται και με την εκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων του Αιγαίου.
·      Την έλλειψη αποφασιστικότητας  να υπάρξει κυβερνητική απόφαση για να απορριφθεί μια για πάντα από εμάς το όνομα «Μακεδονία» ως όνομα του κράτους των Σκοπίων, καθώς με όχημα το όνομα βυσσοδομούν ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας.  
·      Την ανοχή του απαράδεκτου τουρκικού εθνικισμού που αναπτύσσει το Τουρκικό Προξενείο που βρίσκεται στην Κομοτηνή παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εκεί Τούρκοι υπήκοοι για να εξυπηρετηθούν αλλά Ελληνες μουσουλμάνοι  που παρεμποδίζονται να ενταχθούν στον κορμό της κοινής μας πατρίδας, δηλαδή της Ελλάδας.

Για τη Λύση στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, δηλαδή στο προβλημα της Εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας, προτείνουμε:

  • Επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ που υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία.
  • Σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με Ρωσία, Κίνα και άλλα κράτη. «Όχι πια σχέσεις μονομερείς, αλλά σχέσεις ισορροπημένες ανάμεσα σε Δύση και σε Ανατολή, σε Βορρά και σε Νότο».
  • Σχεδιασμός Νέου Αμυντικού Δόγματος, « που για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να αναζητήσουμε το νέο αμυντικό μας οπλοστάσιο από χώρες εκτός του ΝΑΤΟ και της Δύσης».
  • Απόρριψη οιασδήποτε χρήσης  του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια και οιασδήποτε μορφής  σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.
  • Όχι άλλο στον ενδοτισμό.  «Όταν η Τουρκία δεν σέβεται την εδαφική μας ακεραιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα της πατρίδας μας. Και όχι να υποχρεώνουμε τους Πομάκους να μιλούν Τούρκικα, όπως κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν η μουσουλμανική μειονότητα ξεχνά ότι αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας».
  • Διεκδίκηση   για την Ελλάδα του διεθνούς  status της ουδέτερης ζώνης- εστίας ειρήνης, παιδείας και συνεργασίας των λαών. Κόβουμε με το μαχαίρι τη μονομερή εξάρτηση από τη Δύση και, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, εγκαινιάζουμε  μια πολιτική ίσων αποστάσεων θέτοντας ως υψηλότερο στόχο την κατάκτηση της Ουδετερότητας.  “Για το ιδεώδες αυτό θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού».



3. Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Συνοψίζεται στην ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ. Συντίθεται από τα εξής επί μέρους προβλήματα:

·      Αποκάλυψη των τεραστίων ψεμμάτων με τα οποία το καθεστώς πολιτικό σύστημα παραπλανά, όλα αυτά τα χρόνια της «μεταπολίτευσης» την Ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα την καταστροφική φτώχεια της.

·      Ανυπαρξία προστατευτικού μηχανισμού προστασίας του πολίτη από τη φτώχεια («Δίχτυ Ασφάλειας») .

·      Θεσμοθετημένη ατιμωρησία των Κυβερνώντων, των ενόχων της «διαπλοκής», της «διαφθοράς» και της τρέχουσας καταστροφής

·      Ελλιπής και διάτρητη προστασία της ασφάλειας του πολίτη

·      Πλήρης ανυπαρξία δημογραφικής υποστήριξης της κοινωνίας

·      Οφθαλμοφανής ανυπαρξία αδέκαστης και «τυφλής» Δικαιοσύνης

·      Ελλιπής Υγειονομική φροντίδα

·      Υποβαθμισμένη και αποπροσανατολισμένη  Παιδεία

·      Εγκατάλειψη της πολιτισμικής ανάπτυξης

·      Ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής

Για τη Λύση του Κοινωνικού προβλήματος:

·   Ιεραρχούμε, μαζί με την κοινωνία, τις Αξίες που θα διέπουν την πορεία μας στο μέλλον. Πρώτη στην ιεράρχηση των Αξιών, προτείνουμε να είναι το σύμπλεγμα  Πατριωτισμού και  Δημοκρατίας.
·        Επαναφέρουμε το Δημοκρατικό δόγμα : «Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή».
-         Νομοθετούμε ώστε το δόγμα αυτό να αποκτήσει πλήρη αντιστοίχηση με την πραγματικότητα

-         Ο θεσμός των κληρωτών ενόρκων, αποτελεί μακραίωνη Ελληνική παράδοση που μπορεί να αναζωογονήσει την ουσία της Δικαιοσύνης

-         Ελέγχουμε τα περιουσιακά στοιχεία όλων των προσώπων που διαχειρίστηκαν Δημόσια περιουσία, τα τελευταία 30 χρόνια και δημεύουμε ό,τι δεν δικαιολογείται από το «πόθεν έσχες» του καθ’ ενός.

  • Καταδικάζουμε τον λαϊκισμό και το ψέμμα που τον θρέφει, ως άκρως επιζήμια (για την κοινωνία) πρακτική.
  • Προστατεύουμε τον πολίτη με ΥΓΙΕΣ  σύστημα υγείας, που δίνει έμφαση στην ποιότητα και καλύπτει  με υπηρεσίες υγείας τις δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές.
  • Φροντίζουμε την παιδεία και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ώστε να υψώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να θωρακίσουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
  • Σχεδιάζουμε μεταναστευτική πολιτική με βάση τον ορθολογισμό και τον ανθρωπισμό και την αξιοποίηση της νομολογίας και εμπειρίας των ευρωπαϊκών και άλλων αναπτυγμένων χωρών.
·         Σχεδιάζουμε πρόγραμμα αντιμετώπισης του δημογραφικού μας προβλήματος με τη στήριξη της εκκλησίας και του απανταχού ελληνισμού κοινωνίας
  • Δημιουργούμε  δημοτικά δίκτυα περιπολιών για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη.

                                                                     
4. Το   ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

4.1  ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Το πρόβλημα του νεοελληνικού πολιτισμού συνοψίζεται στη ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ- ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Συντίθεται από την συντονισμένη προσπάθεια των εμπνευστών της Νέας Τάξης  και των οργάνων τους
·                  Να αλλοιωθεί και αφανιστεί  η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, η εθνική μας ταυτότητα και η γλώσσα μας.
·                  Να μολυνθούν οι έννοιες «Αλήθεια», «Ειλικρίνεια», «Τιμιότητα», «Ευγένεια», «Σεβασμός», «Αλληλεγγύη», «Φιλοξενία
·                  Να αμφισβητηθεί η ιστορική διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού
·                  Να εξαλειφθούν τα πολιτιστικά επιτεύγματα της δεκαετίας του ΄60, με την άνθιση της Τέχνης, της Ποίησης και της Μουσικής και να καλυφθούν  με τα σκουπίδια της διεθνούς και της ντόπιας υποκουλτούρας.
·                  Να αποκοπεί η νεοελληνική διανόηση και φιλοσοφία από το πολιτικό γεγονός, δηλαδή από την ενεργό συμμετοχή του πολίτη  στο Δήμο, από τη Δημοκρατία που γέννησαν οι προγονοί μας. 
·                       Να ενοχοποιηθεί και εξαλειφθεί  η εθνική συνείδηση και να τεθεί υπό τον έλεγχο των πάσης φύσεως «γνωριζόντων».


 Για τη Λύση στο πρόβλημα του Νεοελληνικού Πολιτισμού:

·        Αρνούμαστε το πρότυπο του καταναλωτισμού, της πολιτιστικής βιομηχανίας  και της ομογενοποίησης που προωθεί  διεθνώς η Νέα Τάξη. Αρνούμαστε να ποιούμε νερό, εκεί που οι χρηματιστές κι οι κερδοσκόποι  πλένουν τ’ άπλυτά τους. Γιατί, όπως είπε έλεγε ο Σεφέρης:
Μας είπαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη…
Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.

·      Για να προχωρήσουμε, έως ότου διώξουμε από την Πατρίδα μας την ξένη ακρίδα, θα πρέπει να ξαναβαφτίσουμε τις λέξεις «Ελευθερία», «Ανεξαρτησία», «Δημοκρατία», «Ισότητα», «Δικαιοσύνη». Τις λέξεις «Έθνος», «Ελλάδα», «Ελληνικότητα». Να ξαναβρούμε το νόημα της Ελληνικής Παιδείας, του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ελληνικού Ήθους.
·      Επανασυνδέουμε την παιδεία με την εθνική, ιστορική και πολιτιστική μας παράδοση, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύμα  συνεργασίας με τους άλλους λαούς στο πλαίσιο των αρχών του δικαίου και της αμοιβαιότητας.
·      Διδάσκουμε την ελληνική γλώσσα στη διαχρονικότητά της ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους και επιστρατεύουμε στο σκοπό αυτό τον Ελληνισμό όπου γης.
·      Μετατρέπουμε το σχολείο σε εστία πολιτισμού και αθλητισμού, σε χώρο άνθισης των κλίσεων και καλλιέργειας του ταλέντου των μαθητών στα γράμματα, τις τέχνες και κάθε μορφής δημιουργία.
·      Αναπτύσσουμε την κριτική σκέψη του μαθητή και την ικανότητά του να γνωρίσει τον πολιτισμό των προγόνων του καθώς και να προσεγγίζει άλλους πολιτισμούς.
·      Φέρνουμε τον πολιτισμό (την τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, το χορό, το άθλημα) στη γειτονιά και το χωριό, επειδή «ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος». 
·      Στηρίζουμε το λαϊκό πολιτισμό στις ποικίλες του μορφές, τη λαϊκή τέχνη, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδοσιακές ασχολίες, το θέατρο σκιών, το δημοτικό μας τραγούδι, τα λαϊκά δρώμενα και τις γιορτές στον κύκλο του χρόνου, καθώς και την επιβίωση στοιχείων της αρχαιοελληνικής, βυζαντινής, μεταβυζαντινής και νεότερης παράδοσης.
·      Ανακαλύπτουμε με τρόπο βιωματικό ξανά τον Όμηρο, τους πρώτους έλληνες φυσικούς φιλοσόφους, τον Ορφέα, τον Πίνδαρο και τον Πυθαγόρα, τον Ηράκλειτο και τον Παρμενίδη,  τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, την πόλη και το δήμο, την τραγωδία και την κωμωδία, τη μουσική, τη γυμναστική και το χορό, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική, τις πηγές των μαθηματικών και των επιστημών, την ποίηση και τη φιλοσοφία, το μηχανισμό των Αντικυθήρων και το παλίμψηστο του Αρχιμήδη, το χειροποίητο και το αχειροποίητο, την πίστη και την ευχαριστία, τον βυζαντινό υμνογράφο και αγιογράφο, τους δασκάλους του γένους, τους αγωνιστές της ελευθερίας και της εθνικής αντίστασης.
Ανοίγουμε μες στη μαυρίλα της ξένης κατοχής το παράθυρο στο ζωογόνο ήλιο που σημαίνει ο  ποιητής:  «αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά !».

4.2. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών αγωνίζεται όπως τόνισε ο Ιδρυτής του για μια παιδεία ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ,  ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ,  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ.  Για μια Παιδεία που θα εμφυσήσει στους αυριανούς πολίτες ιδανικά και αξίες για να υλοποιήσουν το όραμα μιας ανεξάρτητης και δημοκρατικής Πολιτείας στο επίκεντρό της οποίας θα βρίσκεται ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Για μια ολόπλευρη καλλιέργεια που αφορά σώμα-νου-ψυχή με στόχο να διαπλάσει ολοκληρωμένες αυτόνομες προσωπικότητες, δραστήρια πολιτικά άτομα, ικανά να σκέπτονται, να κρίνουν και να ενεργούν, αλλά και με ηθική συγκρότηση που θα εγγυάται την πραγμάτωση των στόχων συνολικής ανάπτυξης της χώρας καθώς και  το άνθισμα των ιδεών της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας για  έναν αναγεννημένο  πολιτειακό και πολιτικό βίο.

Κάθε βαθμίδα της παιδείας μας είναι ανάγκη να βρει τη σχέση της  με τον άνθρωπο, την κοινωνία, την οικονομία  και τα προβλήματα της εποχής μας. Για το σκοπό αυτό:
Η επιστημονική συγκρότηση και η δυνατότητα κατάκτησης της τεχνολογίας εναρμονίζονται σε ένα πρόγραμμα σφαιρικής παιδείας προκειμένου να αρθεί η μονομέρεια της κάθε γνωστικής κατεύθυνσης.  Η αισθητική  και καλλιτεχνική  αγωγή εντάσσεται ισότιμα στο πρόγραμμα του νέου σχολείου και πραγματώνεται θεωρητικά και πρακτικά καθώς και σε  επαφή με τα έργα τέχνης και πολιτισμού.
Οι παραπάνω στόχοι θα υλοποιηθούν με την κατάλληλη επιλογή γνωστικών αντικειμένων που θα περιλαμβάνει τα πνευματικά, επιστημονικά, και καλλιτεχνικά επιτεύγματα και ιδέες του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας.Για το σκοπό αυτό θα στηριχτεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όσον  αφορά όχι μόνο την γνωστική τους κατάρτηση αλλά και τον παιδαγωγικό τους ρόλο.
Αναπόσπαστη διάσταση του προγράμματός μας είναι να αναπτυχθούν στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και να λειτουργήσουν οι δομές εκείνες που θα ενθαρρύνουν και θα επιτρέψουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία μέσα από την καλλιτεχνική και τεχνολογική δραστηριότητα καθώς και την ανάπτυξη στους μαθητές του πνεύματος της εφευρετικότητας και των καινοτομιών.

 "Από τους δρόμους που άνοιξε ο ανθρώπινος νους στην Ελλάδα και στη Ρώμη, υποχρεώθηκε να περάσει από τότε όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα,για να συνειδητοποιήσει τον εαυτό της  και να προχωρά. Αυτή είναι η γεννετική αξία των ανθρωπιστικών σπουδών", τόνιζε ο Δ.Γληνός.  Δε νοούνται ανθρωπιστικές σπουδές χωρίς τη μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού στο σύνολό του. Κι εμείς στοχεύουμε σε μια Παιδεία Ελληνοκεντρική, όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη και διαχρονική της αξία αλλά και γιατί σε μια εποχή που η καταδυνάστευση των λαών περνάει μέσα από την αλλοίωση μέχρι και την εξαφάνιση των στοιχείων της Εθνικής τους Ταυτότητας, προκειμένου  η αφομοίωση και η υποταγή τους να καταστεί ευκολότερη, οφείλουμε με αδρές γραμμές αυτά τα στοιχεία να τα ξαναγράψουμε. Αναζητώντας λοιπόν τα στοιχεία του πνευματικού  εαυτού μας από την αρχαιότητα ως σήμερα, από τη σχέση μας με Δύση και Ανατολή,  και  από την παράδοση μέχρι τα σύγχρονα στοιχεία του πολιτισμού μας, θέτουμε τις βάσεις για μια Πολιτιστική Εθνική Αναγέννηση που θα εμφυσήσει την πνοή δημιουργίας του Νεοελληνικού Πολιτισμού.
Ως ύψιστο αγαθό η Παιδεία είναι απαραίτητο να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλες της τις βαθμίδες. Υποστηρίζουμε τη γενίκευση της ανάπτυξης του ολοήμερου σχολείου και της δια βίου μάθησης με ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών και δικτύων. Στόχος μας ένα σχολείο που, με τις αναγκαίες πολεοδομικές και ρυμοτομικές παρεμβάσεις,   θα επιτρέπει στο μαθητή να ανακτήσει τη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον.  
Πρεσβεύουμε τη νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής  δωδεκάχρονης εκπαίδευσης που θα αφορά όλους τους πολίτες της χώρας μας. Αναπτύσσουμε το δοκιμασμένο θεσμό του Ενιαίου Πολυκλαδικού  έτσι ώστε, εκτός από σύγχρονη γενική παιδεία,  στο χώρο του να μπορεί να επιτευχθεί και υψηλού επιπέδου τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Επιδιώκουμε την σημαντική αύξηση των κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Παιδεία και αξιοπρεπείς μισθούς για τους λειτουργούς της, αντάξιους του κοινωνικού τους έργου.
Είναι φανερό ότι δε νοείται Ανθρωπιστική Παιδεία χωρίς να είναι ταυτόχρονα Ελληνοκεντρική  και Εκσυγχρονισμένη-ώστε το περιεχόμενό της να αναθεωρείται και να διευρύνεται σε κάθε φάση της κοινωνικής μας πορείας. Και από την άλλη η υλοποίηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής  Κυριαρχίας και της Πατριωτικής Αναγέννησης περνά αναγκαστικά από την Παίδευση του Λαού.

Στο πλαίσιο των προτάσεων του Κινήματός μας  για την πανεπιστημιακή και ανώτατη εκπαίδευση θα  αναφέρουμε επιγραμματικά την προτεραιότητα που δίνουμε στην ανάκτηση του κώδικα σημασιών που εκφράζουν τον πολιτισμό μας σε όλο το φάσμα των επιτευγμάτων του, καθώς και στην ανάδειξη των τρόπων σκέψης που χαρακτήρισαν τη διαχρονική του πορεία και δοκιμάστηκαν στην κοινωνική ζωή ώστε να καταξιωθούν και να καταστούν ηθικό κεκτημένο όλης της ανθρωπότητας.
 Ζητάμε από τα πανεπιστημιακά και τα πνευματικά μας ιδρύματα να ανακτήσουν τον αυθεντικό τους ρόλο και να θέσουν τη γνώση και την έρευνα στην υπηρεσία του ήθους και των αξιών του ανθρώπου, και όχι του χρήματος.
Υπό το πρίσμα αυτό, είμαστε πλήρως αντίθετοι στον νόμο για τα ΑΕΙ που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.
Ο δικός μας «νόμος» αύριο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

1. Ενίσχυση και  κατοχύρωση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ελληνικού πανεπιστημίου.
2. Στήριξη και κατοχύρωση του ρόλου των ελεύθερων πνευματικών δημιουργών και της αυτομόρφωσης.
3. Ανάπτυξη του θεσμού του τεχνικού πανεπιστημίου, που θα απορροφήσει μετά από αξιολόγηση τα ΑΤΕΙ
4. Σύνδεση του Πανεπιστημίου με  την κοινωνία, την παραγωγή, και με τα προγράμματα αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας.
5. Εισαγωγή μαθημάτων σε όλο το φάσμα των Σχολών και Τμημάτων που αφορούν τον τρόπο παραγωγής του χρήματος και  λειτουργίας της σύγχρονης οικονομίας.
6.  Μέτρα για την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας και απελευθέρωση των δημιουργικών τους δυνάμεων.
7. Κατοχύρωση της αξιοκρατίας και της δημιουργικής σχέσης διδάσκοντος-φοιτητή.
8. Ενίσχυση των προγραμμάτων υποτροφιών και  των κονδυλίων για έρευνα και ανάπτυξη.
9.  Ανάπτυξη  σε πανεπιστήμια και  ΤΕΙ  μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε όλο το φάσμα της πνευματικής και καλλιτεχνικής μας παρουσίας- αρχαίας, βυζαντινής, νέας, σύγχρονης- λόγιας και λαϊκής.
10.  Μελέτη και  έρευνα των  σύγχρονων προβλημάτων  της κοινωνίας και του  ανθρώπου  και προστασίας των δημοκρατικών θεσμών.
                                                       

ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 «Σήμερα ζούμε ίσως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Έχουμε μπλέξει. Μας έχουν μπλέξει τόσο πολύ, που θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες για να εξουδετερώσουμε την τωρινή ξένη εξάρτηση και να κερδίσουμε την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας».  Θα πρέπει όμως να πειστούμε «ότι ο δρόμος της σωτηρίας είναι ένας και μοναδικός: Η στροφή προς τις δικές μας δυνάμεις, από όπου θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να αξιοποιήσουμε ενωμένοι όλες τις δυνατότητες που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε αυτοδύναμοι, αυτάρκεις και επομένως Ανεξάρτητοι».

Είμαστε ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι: Διατηρούμε ο καθένας τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις όπως ο κάθε υπεύθυνος πολίτης. Όμως σ' αυτές τις εντελώς ιδιαίτερες, επικίνδυνες για το Λαό και κρίσιμες για την Πατρίδα συνθήκες τοποθετούμε ως πρώτο και μέγιστο καθήκον μας την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας απέναντι στις δυνάμεις της ξένης εξάρτησης από τα γνωστά διεθνή κέντρα εξουσίας και όσους τα αποδέχονται, τα στηρίζουν και επωφελούνται από αυτά…
Γι' αυτόν τον υπέρτατο σκοπό, αφήνουμε κατά μέρος τις όποιες διαφορές μας για να ενωθούμε μέσα σε μια ενιαία απελευθερωτική Κίνηση με στόχο να σταματήσουμε με κάθε τρόπο το κακό και να αναδείξουμε τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας σε κυρίαρχο στοιχείο για την αναδημιουργία της χώρας

Δημιουργούμε σήμερα όλοι μαζί ένα πρωτότυπο σε διεθνή κλίμακα πείραμα με το χτίσιμο ενός ανεξάρτητου παλλαϊκού πολιτικού κινήματος από τη βάση του Λαού. Η Πρότασή μας για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης,  που σκιαγραφήσαμε πιο πάνω,  είναι  αυτή που προτείνουμε σε όλες τις παράλληλες με μας Κινήσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κοινό Αντιμνημονιακό Μέτωπο Ανεξάρτητων Κινήσεων, που θα δώσει τέλος στη συνταγματική εκτροπή  και θα διεκδικήσει με την ψήφο του λαού την Κυβερνητική Εξουσία για τη χώρα.

Καλούμε τον Ελληνικό λαό να στηρίξει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών με την ισχύ και το κύρος της δυναμικής παρουσίας του. Γιατί, μόνο  η θέλησή του Λαού  είναι ικανή να γράψει ιστορία. Μόνο η θέληση, η σκέψη και η αποφασιστικότητα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών «μπορούν να δημιουργήσουν μια  Ελλάδα Ανεξάρτητη που να ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μέχρι σήμερα υπήρξε  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη χώρα.  Αυτό μας οδήγησε στην εισαγωγή μηχανών, τεχνικών συσκευών και τεχνολογικών προϊόντων αποκλειστικά από το εξωτερικό.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ανυπαρξία τεχνολογικής κουλτούρας κατέπνιξαν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ των νέων μας  σε όλες τις βαθμίδες  της εκπαίδευσης.  Οδήγησαν στη χρεοκοπία την αμφίδρομη δημιουργική σχέση μεταξύ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Απέκλεισαν τους νέους μας από την δημιουργική περιπέτεια για  ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ και τους  εγκατέστησαν την ψευδή συνείδηση πώς  μόνο αν έχεις διδακτορικό δίπλωμα μπορείς να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Ολέθρια πλάνη!
Το κίνημά μας θεωρεί το πρόβλημα της τεχνολογίας και της ενδογενούς ανάπτυξης καινοτομιών κρίσιμο για την ευρύτερη οικονομική μας πρόοδο και την έξοδό μας από την κρίση. Για το λόγο αυτό:
·               Δημιουργούμε τους όρους για ανάπτυξη τεχνολογικής κουλτούρας που θα μετατρέψει  τον Έλληνα από απλό καταναλωτή σε δημιουργό τεχνολογίας και καινοτομιών.
·        Εισάγουμε την τεχνολογική δραστηριότητα και  την τεχνολογική δημιουργία (project) σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
·        Αξιοποιούμε τον δοκιμασμένο θεσμό του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου και τον εντάσσουμε στο ευρύτερο πλαίσιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
·        Θέτουμε ως απαραίτητο ή βασικό  κριτήριο επιλογής καθηγητών για τα Πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ  το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
·        Αναμορφώνουμε ριζικά το θεσμικό πλαίσιο για την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη (R&D).
·        Δημιουργούμε συνθήκες για τον επαναπατρισμό διακεκριμένων  επιστημόνων και μηχανικών μας που βρίσκονται στην αλλοδαπή.
·        Συνδέουμε τα Πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ με τις παραγωγικές μονάδες και τις επιχειρήσεις.
·        Δημιουργούμε κέντρα καινοτομιών ανά περιφέρεια / νομό και ετήσιους διαγωνισμούς παραγωγής νέων εν δυνάμει προϊόντων
·       Δημιουργούμε συνθήκες για επενδύσεις στην τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου